Hufvudstadsbladets Seniorer


 Årsmötet är ett möte för
alla medlemmar i föreningen.

Årsmötet är föreningens högst beslutande organ.
Årsmötet beslutar om vilka personer som får förtroendeuppdrag i styrelsen, valberedningen och som revisorer. Styrelsen ska företräda medlemmarna mellan årsmötena. De förvaltar och genomför de beslut som medlemmarna har tagit. Medlemmarna ska på årsmötet ta ställning till huruvida styrelsen från föregående verksamhetsår har gjort ett bra jobb och om de beviljas ansvarsfrihet eller inte.

 

 

Föreningen Hufvudstadsbladets seniorer

årsmöte tisdagen den 15.3.2022 kl 13.00

i rum 101, G18, adress Georgsgatan 18, Helsingfors. Möteshandlingarna delades ut på mötet.

Vi har en inbjuden gäst som före mötet presenterar sin bok Öppna dörrar. Gästen är alltså Per-Erik Lönnfors som torde vara känd för ganska många av våra medlemmar. Pejes presentation börjar exakt 13.00.

I år har vi med hittills hunnit med följande:

Lehtikuva 70 år. En liten grupp besökte utställningen på Päivälehtis museum den 18 januari med pressfotograferna Leif Weckström och Sixten Johansson som kommentatorer.

Träff med Hbl:s chefredaktör. Tisdagen den 8 februari mötte vi chefredaktör Erja Yläjärvi i festsalen på G18. Mötet med chefredaktören ledde till en livlig diskussion om Hufvudstadsbladets framtid och lockade omkring 25 deltagare.

SPF:s frågesportuttagning ägde rum onsdagen den 8 februari. Hbl:s lag blev andra i Mellannyland, slagna av laget från Vanda svenska pensionärer. Hbl:s lag samlade 34,5 poäng och blev med det fjärde bästa av alla lag från hela Svenskfinland. Vårt lag bestod av Staffan Bruun, Christina Juthas och Nils-Erik Friis.

Föreningen fyller 20 år i år. Jubileet kommer att uppmärksammas under året.

Vi återkommer med mera information om vad som händer år 2022 per epost och via Föreningsspalten som publiceras på måndagar i Hufvudstadsbladet.