Hufvudstadsbladets Seniorer

Onsdagen den 5.2.2020 (Runebergsdagen)
möttes vi för första gången på det nya året.

Vår gäst var pol.dr. Richard Brander,
före detta ekonomiredaktör vid Hbl, numera senior kommunikationsexpert på Finlands Bank.

Richard berättade om:
Hjalmar J. Procopé
Risto Rytis försvarsadvokat
pionjär för Finlands samarbete med väst

Pol.dr Richard Brander disputerade våren 2019
i politisk historia vid Helsingfors universitet med avhandlingen "Finland och den tidiga västintegrationen. Hjalmar J. Procopé och Europarörelsen 1948–1954".
Richard, tidigare HBL-journalist och numera senior kommunikationsexpert
på Finlands Bank, berättade om sin avhandling och om Hjalmar J. Procopés (1889–1954) spännande karriär som mångårig utrikesminister, direktör för pappersbruksföreningen och sändebud i Washington under andra världskriget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej! Vår tredje träff för i år blev årsmötet
tisdagen den 15.3.2022 kl 13.00.

Föreningen Hufvudstadsbladets seniorer sammankallas till årsmöte tisdagen den 15.3.2022 kl 13.00 i rum 101, G18, adress Georgsgatan 18, Helsingfors. Möteshandlingarna delas ut på mötet.

I år har vi med hittills hunnit med följande:

Lehtikuva 70 år. En liten grupp besökte utställningen på Päivälehtis museum den 18 januari med pressfotograferna Leif Weckström och Sixten Johansson som kommentatorer.

Träff med Hbl:s chefredaktör. Tisdagen den 8 februari mötte vi chefredaktör Erja Yläjärvi i festsalen på G18. Mötet med chefredaktören ledde till en livlig diskussion om Hufvudstadsbladets framtid och lockade omkring 25 deltagare. 

SPF:s frågesportuttagning ägde rum onsdagen den 8 februari. Hbl:s lag blev andra i Mellannyland, slagna av laget från Vanda svenska pensionärer. Hbl:s lag samlade 34,5 poäng och blev med det fjärde bästa av alla lag från hela Svenskfinland. Vårt lag bestod av Staffan Bruun, Christina Juthas och Nils-Erik Friis.

Föreningen fyller 20 år i år. Jubileet kommer att uppmärksammas under året.

Vi återkommer med mera information om vad som händer år 2022 per epost och via Föreningsspalten som publiceras på måndagar i Hufvudstadsbladet.

Vänligen