Hufvudstadsbladets Seniorer

Årsmöte med författarpresentation

Staffan Bruun presenterade sin senaste bok på Hbl-seniorernas årsmöte.Deckarhjälten Burt Kobbat lever. Det intygar författaren Staffan Bruun.

Det har varit tyst om den fiktive journalisten Burt Kobbat länge. Den föregående boken med Kobbat som hjälte kom ut för nio år sedan. 

- Burt Kobbat är inte död, försäkrar författaren Staffan Bruun när han träffar Hbl:s seniorer.
Kobbat har bara blivit äldre.

Handlingen i den nyaste boken om Kobbat är förlagd till framtiden.

- Jag har inte angett vilket år det handlar om, säger Staffi.

Men klimatkrisen har lett till att vinodlare från Syd-Europa har sökt sig till Finland för att kunna fortsätta odla sitt vin.

Staffi Bruun var gäst på Hufvudstadsbladets seniorers årsmöte tisdagen den 14 mars på G18.
Årsmötet avverkades snabbt. De ordinarie medlemmarna återvaldes, en av suppleanterna byttes ut: Leif Lindblom ersätter Tage Johansson.

Styrelsen består av Nils-Erik Friis som ordförande, Gösta Gustafsson är viceordförande, Marita Lindvall sekreterare och René Wikgren fortsätter som skattmästare. I styrelsen ingår dessutom Leif Stjernberg, Ann-Charlotte Stoltzenberg och Patricia Winckelmann-Zilliacus. Suppleanter är Inger Blomqvist och Leif Lindblom.

Föreningen Hufvudstadsbladets seniorer årsmöte tisdagen den 15.3.2022 kl 13.00 i rum 101, G18, adress Georgsgatan 18, Helsingfors. Möteshandlingarna delades ut på mötet.

Vi har en inbjuden gäst som före mötet presenterar sin bok Öppna dörrar. Gästen är alltså Per-Erik Lönnfors som torde vara känd för ganska många av våra medlemmar. Pejes presentation börjar exakt 13.00.

I år har vi med hittills hunnit med följande:

Lehtikuva 70 år. En liten grupp besökte utställningen på Päivälehtis museum den 18 januari med pressfotograferna Leif Weckström och Sixten Johansson som kommentatorer.

Träff med Hbl:s chefredaktör. Tisdagen den 8 februari mötte vi chefredaktör Erja Yläjärvi i festsalen på G18. Mötet med chefredaktören ledde till en livlig diskussion om Hufvudstadsbladets framtid och lockade omkring 25 deltagare.

SPF:s frågesportuttagning ägde rum onsdagen den 8 februari. Hbl:s lag blev andra i Mellannyland, slagna av laget från Vanda svenska pensionärer. Hbl:s lag samlade 34,5 poäng och blev med det fjärde bästa av alla lag från hela Svenskfinland. Vårt lag bestod av Staffan Bruun, Christina Juthas och Nils-Erik Friis.

Föreningen fyller 20 år i år. Jubileet kommer att uppmärksammas under året.

Vi återkommer med mera information om vad som händer år 2022 per epost och via Föreningsspalten som publiceras på måndagar i Hufvudstadsbladet.

 

Svenska pensionärsförbundets frågesport 10.2.2021.

Hbl-seniorerna nästbäst i uttagningen

Frågorna var svåra och gissningarna gick fel, konstaterade Hbl-seniorernas lag Staffan Bruun, Tage Johansson och Christina Juthas när resultatet var klart.

Hbl-laget nådde fram till 27,5 poäng medan det segrande laget i semifinalen i Mellannyland Vanda svenska pensionärer tog 29,5 poäng.

Vandalaget går vidare till finalen.

I fjol segrade Hbl i finalen i Svenska pensionärsförbundets frågesport.

Seminfinalerna genomfördes på distans via Zoom.
De fyrtio frågorna hade sammanställts av Jesper von Hertzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel

En antikhandlares memoarer

En liten skara medlemmar samlades den 20 april för att höra Dan Kronqvist berätta om sitt arbete med boken "En antikhandlares memoarer". Läs mera »
Nils-Erik Friis
14.12.2023 kl. 17:27