Hufvudstadsbladets Seniorer

Sommaräventyr 2016 

Onsdagen den 22 februari 2017 samlades 15 seniorer i konferensrummet Rubriken på HBL för att höra Stefan ”Stebo” Lundberg berätta om sin pilgrimsvandring till Santiago de Compostela sensommaren 2016. 

I början av augusti steg Stebo ombord på planet till Biarritz.
Det stora äventyret längs Camino del Norte, den norra leden längs Spaniens kust, kunde börja. Stebo, som gillar hav och klippor, valde att vandra den norra leden i stället för den mer populära och traditionella s.k. franska leden.

Camino del Norte startar i Irun nära franska gränsen.
Där inledde Stebo vandringen längs kusten genom Baskien, Asturien och Galiciens gröna landskap, genom städer som San Sebastian, Bilbao, Santander, Gijon och Guernica.

Stebo berättade medryckande om sina upplevelser och strapatser, sina vandringsvänner från olika länder, den goda maten, färsk, nyfångad fisk i de små kuststäderna. Den trötte vandraren övernattade för det mesta på härbärgen för tio euro. En enda gång blev han tvungen att sova under bar himmel. All inkvartering fullbokad.

 

Sin berättelse kompletterade Stebo med fina bilder på fantastiska naturlandskap.

Den 3 september på eftermiddagen nådde den trötte vandraren slutmålet, Katedralen i Santiago de Compostela efter 32 dagars vandring och 839,4 km.